Grupul german a informat ca va plati compensatii clientilor din America de Nord, deoarece inca trebuie sa ajunga la un acord cu autoritatile de reglementare si prin urmare acestia  vor trebui sa astepte o perioada mai lunga de timp pentru o solutie.  

Si ministrul german al Justitiei, Heiko Maas, a criticat tratamentul inegal anuntat pentru clientii Volkswagen din SUA si Europa

"Ministrul Heiko Maas a declarat inca de acum cateva saptamani ca el considera inacceptabil tratamentul inegal al clientilor americani, germani si europeni", a afirmat miercuri un purtator de cuvant.

Marti, comisarul european Elzbieta Bienkowska a cerut intr-o scrisoare adresata sefului VW ca toti clientii din SUA si Europa sa fie compensati in acelasi fel dupa scandalul emisiilor.  

Volkswagen a adoptat in noiembrie noi masuri pentru a-i calma pe clientii din SUA, suparati pe reactia companiei auto la scandalul emisiilor. Producatorul a anuntat ca va oferi un voucher de 1.000 de dolari, din care jumatate va fi cheltuit la dealerii VW si Audi, proprietarilor din SUA care detin anumite modele diesel ce nu indeplinesc cerintele guvernamentale privind emisiile.

Cei aproximativ 500.000 de americani care detin modele VW si Audi echipate cu motoare diesel de doi litri pot aplica pentru a primi un card Visa preplatit de 500 de dolari si un alt card de 500 de dolari care va fi folosit la dealeri si care asigura asistenta tehnica gratuita timp de trei ani.