Jumatate din pretul carburantilor se duce la bugetul de stat, iar din aprilie, dupa adaugarea celor 7 centi pe litru, romanii vor asista la o crestere a preturilor de aproape 7%, iar cel mai scump sortiment de benzina va ajunge la 7 lei pe litru. Atunci Romania va avea benzina mai scumpa decat Luxemburgul. Diferenta? In Luxemburg se castiga de peste 10 ori mai bine decat aici.

Cea mai ieftina benzina din lume este in Venezuela, cea mai scumpa este in Norvegia, Romania este pe locul 33. Problema este ca in timp ce pe un norvegian nu-l costa nici macar 1% din ceea ce castiga zilnic pentru a-si cumpara un litru de benzina, un roman trebuie sa lase la pompa aproape 7% din ce castiga intr-o zi pentru acelasi litru de carburant.

Statisticile europene, valabile pentru data de 24.02.2014, arata ca Romania are in continuare cel mai ieftin litru de benzina din cele 28 de state membre, dar acest lucru se va schimba odata cu intr­ducerea de la inc­putul lunii aprilie a taxei de 7 centi pe litru, data de la care benzina din Romania va fi mai scumpa decat cea din Polonia sau Luxemburg, arata analiza realizata de Ziarul Financiar.