Functia de presedinte i-a apartinut, in ultimul an, lui Sorin Mandrutescu, seful Oracle Romania. Noul presedinte, Alexandra Gatej, va detine acest mandat pana in luna martie a anului viitor.

Aceasta a demisionat din functia de consilier prezidential in decembrie 2010, dupa ce in presa au aparut informatii despre o posibila colaborare cu Securitatea, in septembrie `89. Gatej a refuzat atunci sa dea informatii, iar CNSAS a hotarat ca nu poate fi considerata colaborator.

"Revin cu o expertiza vasta în mediul de afaceri, cu o experienta recenta în administratia publica, si îmi exprim încrederea ca alaturi de colegii mei din Colegiul Director vom promova agenda AmCham pentru un mediu de afaceri solid si viziunea privind cresterea competitivitatii economiei romanesti", a spus Gatej.

Schimbari au avut loc si la nivelul vicepresedentiei Camerei de Comert Americane. Asadar, vicepresedinti au fost alesi Carmen Neagu (General Electric) si Ionut Simion (Pwc).

Gatej reprezinta firma Maldon & Wat, infiintata la inceputul acestei luni, la care este actionar unic, potrivit datelor Registrului Comertului.

AmCham Romania reprezinta peste 300 de membri, si anume companii americane, internationale si locale, cu investitii totale de peste zece miliarde de dolari.