Potrivit acestuia, unul dintre marile avantaje ale Romaniei, unul dintre marile puncte de atractie ale Romaniei este piata interna, cu 21 de milioane de oameni.

Dar exista, bineinteles, si alte avantaje.Exista un capital uman bun, si ieftin, chiar daca nu chiar la fel de ieftin ca inainte, astfel incat conditiile pentru investitii devin atragatoare.

Siguranta legislativa si siguranta in administratia de stat, sunt de asemenea criterii dupa care investitorii aleg sa dezvolte proiecte sau nu, potrivit lui Andeas von Mettenheim.

„Conditiile la care s-a ajuns acum in Romania trebuie sa si ramana asa si sa nu se schimbe mereu.Investitorii se plang de schimbarile dese nefacand investitii. Si in anul acesta, intr-adevar, investitiile germane in Romania au scazut cu doua treimi. Nu este un semn prea bun.”, a declarat ambasadorul.

De asemenea, pentru a castiga credibilitate pe plan extern, Romania trebuie sa-si plateasca datoriile fata de firme.
„Si nu este vorba  doar de firmele germane. Trebuie ca toti investitorii sa-si primeasca banii inapoi. Iar acest lucru nu este important doar pentru firmele respective, este important pentru reputatia Romaniei in strainatate.”, a explicat oficialul german.