"Perspectivele economice s-au imbunatatit usor in ultimele luni in Bulgaria si Romania. In Bulgaria au aparut semne ale revenirii, precum cresterea exporturilor, un sezon turistic bun si perspectivele unor performante puternice in agricultura. In Romania, guvernul a reusit sa mentina pe traseu programul Fondului Monetar International prin implementarea unor masuri dure de austeritate, care vor ajuta la mentinerea sub control a conturilor bugetare. Cu toate acestea, economia romaneasca a scazut din nou anul trecut, cu 2%, iar orice revenire va fi probabil modesta anul acesta", se arata intr-un raport al BERD, citat de Mediafax.

Pentru statele din sud-estul Europei, BERD proiecteaza un avans economic de 1,9%. In aceasta regiune sunt incluse Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Albania si Bosnia-Hertegovina.

Institutia financiara internationala apreciaza ca anul trecut PIB a scazut cu 0,4%. Estimarile din octombrie indicau o crestere de 1,6% pentru acest an, si o scadere de 0,6% in 2010.

Autoritatile de la Bucurssti, dar si FMI, estimeaza o crestere economica de 1,5% in acest an.