Emil Boc a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca, la investirea Guvernului Ponta, PDL va vota impotriva.

"Ponta are termen zece zile sa prezinte Guvernul. Pana pe data de 7 mai, daca nu s-ar prezenta cu lista viitorilor ministri, presedintele poate retrage mandatul si sa il incredinteze altcuiva, dar sunt convins ca va merge", a spus Emil Boc, potrivit Mediafax.

Intrebat de jurnalisti daca reprezentantii PDL sunt nemultumiti de faptul ca presedintele Traian Basescu l-a desemnat pe Victor Ponta pentru functia de prim-ministru, Boc a raspuns ca nu mai exista coalitie.

"Nu mai exista coalitie, membrii PDL nu sunt suparati pe Traian Basescu pentru desemnarea lui Ponta. Vedeti cum cursul si bursa o iau razna, desemnarea unui prim-ministru este o decizie morala si economic. Propunerea presedintelui s-a bazat pe discutia cu partidele politice. Cand nu mai ai majoritate, lasi pe altcineva. Dar Ponta are obligatia sa lase o Romanie stabila economic, sa nu arunce tara in populism si sa nu distruga echilibrele bugetare pe care Romania le are acum. Avem 5 miliarde de euro buffer la Ministerul de Finante, tara trebuie guvernata pentru oameni. Noi am pierdut voturi si imagine pentru ca Romania sa nu se scufunde. Cei care sunt acum nu au voie sa se joace cu soarta Romaniei si sa guverneze pentru voturi si imagine" a spus Emil Boc.

Lista noului Guvern va fi facuta publica in 1 mai, a anuntat, sambata, la Brasov, premierul desemnat Victor Ponta.

Economistul Liviu Voinea si Varujan Vosganian s-ar putea ocupa de banii tarii. Surpriza lui Ponta: Mircea Geoana