"Daca nu actionam impreuna, economia mondiala risca sa intre intr-o spirala de incertitudine si instabilitate financiara", a avertizat Lagarde, referindu-se la criza datoriilor si la amenintarile de recesiune, in cadrul unui discurs rostit la inceputul unei vizite de doua zile in China.

"Economia mondiala a intrat intr-o faza periculoasa si nesigura", a subliniat directoarea Fondului Monetar International (FMI), adaugand ca "Asia nu este la adapost".

"China are nevoie de o moneda mai puternica", a afirmat Lagarde, in timp ce principalii parteneri comerciali ai Chinei se plang de o rata de shimb slaba a yuanului, responsabila, in opinia lor, de enorme excedente comerciale acumulate de Beijing.

Christine Lagarde a ajuns la Beijing pentru prima sa vizita in China in calitate de director general al FMI. Ea urmeaza sa analizeze impreuna cu oficialii chinezi consecintele crizei datoriilor in Europa si conditiile in care a doua economie mondiala ar putea fi convinsa sa cumpere mai multe obligatiuni suverane pe Vechiul Continent.

Ea a mers anterior la Moscova pentru a discuta cu liderii rusi consecintele crizei europene pentru tara lor. Dupa un sejur la Beijing, miercuri si joi, directoarea FMI va merge in Japonia.

Citeste si:

Carburantii viitorului, la hectar: americanii folosesc 50% din productia de porumb pentru combustibili

Rusinos, dar sanatos. Romanii cumpara mancare in rate. Cu ce oferte isi ademenesc magazinele clientii VIDEO