Intr-o declaratie in exclusivitate pentru Gandul, Ionut Popescu (foto) il califica drept "idiot" pe cel care a gandit si redactat aceasta prevedere, care ar da peste cap toata economia, transformand toate firmele in ONG-uri.

Popescu sustine ca, daca proiectul legii de rectificare a bugetului de stat va fi adoptat de Guvern si de Parlament in forma actuala, va uza de toate caile de atac in Justitie, indiferent de eventualele consecinte politice.

Directorul Fondului Proprietatea isi exprima, insa, speranta ca ministrul de Finante nu stie despre "aceasta trasnaie" si ca prevederea va fi anulata, nefiind nici constitutionala, nici in logica economiei de piata.

"Este cea mai mare tampenie economica pe care am vazut-o si nu credeam ca voi vedea o asemenea lege, cat timp voi trai. Nu poti impune unei companii unde statul nu e unic actionar, cum este cazul Romgaz, unde este actionar minoritar Fondul Proprietatea, sa doneze bani din profit. E, practic, un furt in toata regula, pentru ca, in felul acesta, actionarii minoritari sunt clar prejudiciati", a declarat Ionut Popescu.

Citeste continuarea in ziarul Gandul