"Anuntul oficial al fuziunii va fi facut, cel mai probabil, maine. Noua companie se va numi Generali Romania", spuneau ieri sursele incont.ro.

Acestea precizau ca managerii au fost deja anuntati de aceasta miscare si, cel putin, la inceput nu vor fi facute schimbari. Cele doua companii ar urma ca in perioada imediat urmatoare sa fie conduse de sefii actuali.

"Vor vinde aceleasi produse ca si pana acum, iar pe parcurs se vor mai face ajustari, insa, initial nu vor fi mari schimbari si nu se pune problema unei restructurari in forta", explicau sursele in cauza.
 
Potrivit evaluarilor celor doua companii, Generali Romania ar urma sa ocupe "locul 4 sau 5 in piata locala de asigurari".

Fuziunea va trebui sa aiba acceptul Consiliului Concurentei.
 
Generali a facut in ultima perioada mai multe miscari pentru restrcturarea business-ului local.
 
De exemplu, recent, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat inchiderea companiei de asigurari RAI si transferul portofoliului catre Ardaf. Atat, RAI, cat si Ardaf sunt controlate de grupul Generali PPF.
 
Si Ardaf si Generali se afla in top 10 companii de asigurari pe piata locala.

Prin comunicatul de astazi, reprezentantii Generali Group in Romania anunta "intentia Grupului de a uni cele doua companii detinute pe piata locala, Generali Asigurari si Ardaf".

"Generali Romania este numele vizat pentru noua entitate, care va functiona pe piata cu doua marci independente, Generali si Ardaf. Fuziunea va consolida pozitia Grupului Generali in Romania si va conferi noii entitati avantaje competitive superioare. Oferta complexa de produse si gradul ridicat de acoperire la nivel national al retelei de distributie vor face din Generali Romania compania de referinta pentru clientii persoane fizice si juridice. Pastrarea ambelor branduri implica automat si mentinerea celor doua retele de vanzare", se spune in comunicat.

“Fuziunea ofera o perspectiva extraordinara de dezvoltare, in beneficiul clientilor, al angajatilor, al retelelor de vanzari, al partenerilor si al actionarilor. Sub umbrela noii entitati, Generali Romania, vom putea valorifica mai bine atuurile celor doua marci si ne vom putea servi clientii si mai bine, prin intermediul unui larg portofoliu de produse, al prezentei nationale extinse si al angajamentului de imbunatatire permanenta a serviciilor. Fuziunea va crea o companie mai puternica, mai eficienta si mai performanta si va consolida prezenta strategica, pe termen lung, a Grupului Generali in Romania, in concordanta cu planurile actionarilor”, puncteaza Marie Kovářová, Coordonator al operatiunilor Generali Group in Romania.

Procedura juridica de fuziune implica absorbtia Generali Asigurari de catre Ardaf, optiune ce a rezultat din analiza preliminara derulata.

Aceasta procedura, care este doar o formalitate tehnica, a fost determinata pe baza respectarii aspectelor legale, de reglementare, financiare si operationale ale fuziunii si nu va influenta forma noii entitati. 

"Data efectiva a fuziunii depinde in mod direct de indeplinirea tuturor cerintelor legale. Pana atunci, Generali Asigurari si Ardaf vor continua sa isi indeplineasca angajamentele curente si anterioare asumate fata de clienti si parteneri, sa vanda produse si sa emita polite in conditii normale, pana la momentul efectiv al fuziunii. Dupa fuziune, Generali Romania va prelua toate obligatiie fata de clientii celor doua companii", se mai spune in comunicatul de presa.