De fapt, Grecia nici macar nu a platit vreun euro pentru metroul local, ce a fost construit cu finantare externa de la Uniunea Europeana pentru Olimpiada din 2004. Mai mult, acelasi metrou este mentionat intr-un dosar de coruptie, potrivit celor de la Daily Mail, citati de Business Insider.

Mai mult, autoritatile obtin venituri de 80 de milioane de lire sterline din vanzarile de bilete, in timp ce costurile de intretinere se ridica la 500 de milioane de lire sterline anual.

Alte exemple negative prin care s-a remarcat Grecia sunt cele de pensionare anticipata sau evaziune fiscala. Astfel, sunt cazuri in care angajatii ies la pensie la doar 50 de ani, iar pensia este calculata in functie de 95% din venitul obtinut in ultimul an de munca. Ridicol este faptul ca printre cele 600 de meserii amintite se numara patiseri sau coafeze, angajati care nu muncesc in conditii de stres major sau pericol.

In plus, doar 5.000 de persoane, dintr-o tara cu o populatie de 12 milioane de locuitori, au admis ca ar castiga peste 90.000 de lire sterline. Studiile arata ca mai mult de 60.000 de greci au investitii de peste un milioan de lire sterline, fara a lua in calcul banii din conturile din strainatate, Grecia putand fi descrisa drept "o tara saraca cu multi oameni bogati".

Citeste si

Iahturile, cel mai nou motiv de competitie intre miliardarii lumii. Top cinci ambarcatiuni de milioane de dolari GALERIE FOTO

Pepsi si Ferrari platesc mil. $ pentru doua minute de actiune. Topul celor mai scumpe reclame din toate timpurile. VIDEO