"Coerenta imbunatatita si previzibilitatea in sistemul fiscal, precum si eliminarea instabilitatii, sunt cele mai dorite schimbari in legislatia fiscala", se arata intr-un comunicat al firmei de consultanta fiscala LeitnerLeitner Romania.

Firma de consultanta, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Romano – Germana, Camera de Comert Austriaca si Camera de Comert Romano – Elvetiana, a realizat un sondaj printre reprezentantele locale ale unor companii din Austria, Germania si Elvetia pentru a evidentia avantajele si dezavantajele mediului fiscal din Romania, asa cum este perceput de catre contribuabili.

Conform chestionarului, 29 % dintre respondenti considera ca mediul fiscal este instabil, iar 64% apreciaza ca are o instabilitate ridicata.

"Este dificil pentru o companie sa investeasca daca nu stie strategia pe termen mediu a statului. Planurile de afaceri sunt facute de regula pe o perioada mai lunga de un an, dar in contextul actual, cand legile fiscale sunt schimbate si publicate inainte de a intra in vigoare, un plan de afaceri este dificil de realizat inca de la început. Planificarea in detaliu este foarte importanta, dar mediul fiscal actual aduce un dezavantaj major comparativ cu alte tari", a afirmat René Schöb, Partener in cadrul LeitnerLeitner.

Citeste mai multe stiri pe www.mediafax.ro