Alin Tise a declarat, vineri, intr-un briefing de presa, ca in prezent au loc probe de sol si se analizeaza locatia si posibilitatea de investitie in aceasta zona industriala.

"CJ Cluj este in discutii si in analiza cu un investitor strategic important. Face parte din cercul restrans de locatii analizate de concernul Bosch. Locatia este parcul industrial Tetarom, zona industriala. In prezent, se efectueaza probe de sol si se analizeaza locatia si posibilitatea de investitie in aceasta zona industriala", a spus Tise, care a precizat ca nu poate oferi alte informatii fara acordul Bosch.

Tise a precizat ca noua investitie nu are legatura cu Nokia.

Grupul finlandez Nokia a anuntat, joi, ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Procedurile de inchidere a fabricii vor fi derulate pana la sfarsitul anului.

Nokia inchide portile fabricii de la Jucu. 2200 de oameni raman fara locuri de munca. VIDEO

Joi seara, dupa o sedinta speciala a Guvernului, consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass, a declarat ca Executivul este in faza avansata de negocieri cu zece companii pentru a atrage investitii complementare in judetul Cluj si a compensa astfel pierderile generate de inchiderea fabricii Nokia de la Jucu.

Pleaca Nokia, vin altii 10 in loc. Guvernul anunta ca este in negocieri avansate cu 10 investitori care sa vina in locul companiei finlandeze VIDEO