"O sa va rog si public joi sa explicati mediului de afaceri cum ne miscam, nu cum stam, in ceea ce priveste obligatiile noastre fata de vanzarea pachetelor minoritare, de managementul privat si de toate celelalte masuri pe care ni le-am asumat si pe care nu le mai amanam, chiar le facem. Le explicam inca o data ca Hidroelectrica, cat mai rapid, dupa ce se indeparteaza rugina, revine mai stralucitoare si mai buna ca niciodata si indepartam orice fel de grija a partenerilor nostri", a spus Ponta ministrului Economiei, la inceputului sedintei de luni a Guvernului.

Ponta a precizat ca, fara ca Guvernul sa dea semnale mediului de afaceri, tintele asumate cu organismele internationale vor fi "greu de mentinut" in contextul economic din Europa.

"Sunt probleme foarte grave in toata Europa. Romania deocamdata a primit aceleasi rating-uri de tara. Deocamdata, se incadreaza in toate obligatiile pe care ni le-am asumat pe plan international, dar eforturile sunt foarte mari si ministrul de Finante va va informa. Daca nu dam niste noi semnale catre mediul de afaceri, va fi foarte greu de mentinut aceste tinte pe care ni le-am stabilit", a mai spus premierul ministrilor, potrivit Mediafax.

Citeste si:

WSJ: Cine a castigat cu adevarat la summitul UE?