Cotatia cafelei este la randul ei in crestere, dupa ce saptamana trecuta a inregistrat cel mai ridicat nivel din ultimii 32 de ani. Piata se concentreaza pe situatia de pe Coasta de Fildes, care nu se imbunatateste", a spus un analist de la o casa de brokeraj.

Contractele pentru cacaua cu livrare in luna mai, destinate pietei americane, erau in crestere cu 52 de dolari, joi, ajungand la 3.716 de dolari pe tona. Astfel, maximul ultimelor trei decenii a fost atins in timpul tranzactiilor.

Contractele la bursa londoneza, din luna mai, au avansat cu 38 de lire sterline, ajungand la 2.384 de lire sterline pe tona, dupa ce au inregistrat in timpul sedintei un varf al ultimelor sapte luni, de 2.392 de lire.

Contractele la termen pentru cafea au fost cotate in crestere spre maximul ultimilor 30 de ani, de 2.7840 de dolari pe livra, atins pe 22 februarie.

Piata cafelei arabica este influentata de deficitul boabelor de calitate din Columbia. Iar contractele pentru cafeaua arabica, destinate pietei americane, erau, joi dupa-amiaza in crestere cu 2%, ajungand la 2.7490 de dolari pe livra.

In ceea ce priveste contractele pentru cafeaua robusta cu livrare in luna mai, acestea au urcat cu 0,9%, ajungand la 2.384 de dolari pe tona.