Daca in anii trecuti, PSD organiza petreceri campenesti cu mici si bere, in acest an principalul partid de opozitie si-a canalizat toata energia impotriva clasei conducatoare, pe care o considera responsabila de situatia economica grea prin care trece Roamnia.

Pe langa scandarile obisnuite cu “Jos Basescu”, “Jos cu marinarul” si “Hotii!”, participantii la miting poarta pancarte pe care se poate citi: "Vrem UNU' MAI bun", "Romanii umiliti de Boc, "Ati furat banii de la FMI", "Basescu + Boc = un milion de someri", "Fara TVA la alimentele de baza" sau "Vrem dreptate pentru personalul medical".

Daca in Capitala, manifestarile sunt orchestrate de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, presedintele PSD, Victor Ponta, participa la o manifestare in orasul Lupeni.

Dupa ce a tinut un discurs in fata celor aproximativ 300 de manifestanti, Ponta a marsaluit alaturi de ei prin centrul orasului.

Manifestari organizate de PSD au loc in mai multe orase din tara, mii de membri ai partidului iesind in strada in orase precum Brasov, Iasi, Craiova, Sibiu, Arad, Oradea sau Bistrita.

Daca in alti ani, sarbatoarea de 1 Mai era revendicata de sindicate, care organizau manifestari in toata tara, in acest an marile centrale sindicale nu au mai organizat nimic, sustinand ca nu au ce sa sarbatoreasca de Ziua Muncii.

Sindicatele intentioneaza sa organizeze un mars in Capitala la jumatatea lunii mai, nemultumiti de legea pensiilor, cea a salarizarii unitare, dar si de dezinteresul Guvernului pentru crearea de locuri de munca. La miting ar urma sa participe peste 10.000 de sindicalisti.

Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro