Nechifor a spus ca proiectia de buget a Consiliului Judetean Suceava pentru 2012-2015, adoptata vineri, care s-a facut in conformitate cu scrisoarea-cadru privind proiectia bugetara intocmita de Ministerul de Finante si inaintata Consiliilor judetene, arata ca actuala guvernare are in vedere, in urmatorii trei ani, o crestere economica de doar unu la suta si nu isi propune aderarea la zona euro incepand cu 2015.

"In viziunea Guvernului Boc, anii 2012-2015 sunt negri", a spus Nechifor.

El a aratat ca, potrivit proiectiei bugetare 2012-2015, cresterea economica in 2012 va fi de 0,9 la suta fata de 3,4 anuntata de premierul Emil Boc, iar in anii urmatori aceasta se situeaza in jurul valorii de unu la suta.

"De notat este ca MFP nu anunta ca 2015 ar fi anul aderarii la zona euro. Boc isi asuma astfel un nou esec european dupa cel privind neaderarea la Spatiul Schengen si dupa lipsa de absorbtie a fondurilor europene", a mai spus presedintele PSD Suceava.

Autoritatile de la Bucuresti isi pastreaza obiectivul de a adopta moneda unica in 2015, atat presedintele Traian Basescu, cat si seful Guvernului sau cel al bancii centrale sustinand ca Romania va intra in zona euro peste 4 ani.

Economistul Nouriel Roubini, cel care a vorbit pentru prima data despre criza financiara care s-a declansat in 2008, a atentionat, insa, ca Romania nu va fi pregatita sa intre in zona euro in 2015 si ca "nu este nimic rau in a astepta un an sau doi".

Citeste si:

Incet, dar sigur. Roubini spune ca Romania nu trebuie sa se grabeasca sa intre in zona euro in 2015

Atena ar putea spune adio monedei euro. Germania vrea sa reintroduca drahma in Grecia

Financial Times: Statele din Europa de Est amana adoptarea euro. Ce crede presedintele Basescu