Pregatirile pentru scenariul semnarii documentelor USL au durat aproape doua ore, desi ceremonia propriu-zisa nu a consumat mai mult de zece minute.

Pentru semnarea actelor a fost improvizata o scena, acoperita cu covor rosu, pe care a fost amplasat un birou alb si doua scaune tapitate cu rosu.

In spate a fost instalat un banner de dimensiuni considerabile, cu sigla si insemnele Uniunii Social Liberale.

Spatiul dinaintea podiumului, rezervat liderilor celor trei partide, a fost ingradit cu un cordon rosu.

In asteptarea lui Ponta, Antonescu si Constantin, membrii PSD si PNL care participasera, anterior, la Consiliul National al PSD, respectiv la Delegatia Permanenta a PNL, s-au asezat in jurul cordonului.

Desi punerea in scena, precum si declaratiile actorilor principali au dat de inteles ca evenimentul este unul istoric si o premiera, in Sala Unirii nu au asistat mai mult de doua sute de social-democrati si liberali, astfel ca spatiul, gandit ca unul impresionant, a fost pe jumatate gol.

Semnarea propriu-zisa a documentelor a fost imortalizata de martorii evenimentului cu telefoanele mobile.

Dupa ce Antonescu si Ponta s-au imbratisat si s-au pupat, s-au retras intr-o sala alaturata, unde au venit si sotiile lor, Adina Valean si Daciana Sarbu. Cei patru nu au ciocnit cupe de sampanie, cum se obisnuieste la astfel de evenimente, ci apa plata, in timp ce barbatii puneau la cale aparitiile in emisiunile televizate.

La ceremonia de infiintare a Uniunii Social Liberale a fost remarcata absenta unor lideri social-democrati sau liberali precum Mircea Geoana, Ion Iliescu, Ludovic Orban sau Calin Popescu Tariceanu.

Ce spune Boc?

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Conferinta Judeteana de alegeri a PDL Alba, ca formatiunea democrat-liberala a salvat tara de la colaps si si-a indeplinit aceasta datorie "cu costuri politice", potrivit Mediafax.

Boc a criticat alianta parafata astazi si a spus ca a fost facuta din disperare si ca este, de fapt, "Alianta Socialist-Populista".

"Faptul ca am salvat tara de la colaps a fost o datorie si ne-am indeplinit-o. Cu costuri politice, dar ne-am indeplinit-o", a punctat premierul, care a adaugat ca Guvernul a fost nevoit sa ia masuri de ajustare a cheltuielilor statului in functie de potentialul economic pe care Romania il are.

"Am taiat huzurul pe banii publici, de la desfiintarea de agentii la taierea salariilor de lux, la reconsiderarea pensiilor de lux, la redimensionarea sistemului bugetar, la reforma sistemului educativ, a justitiei, a pensiilor. Asta ne-a permis sa ducem Romania mai departe si sa avem resursa financiara sa ajungem, in 2011, cu speranta clara si cearta a iesirii din recesiune si a cresterii economice", a spus Boc.

El a adaugat ca masurile luate de Guvern asigura faptul ca Romania nu va mai avea probleme in urmatorii ani si sunt "polita de asigurare pentru viitor".

"Oricine ar fi fost la guvernare in locul nostru, daca ar fi fost responsabil, tot aceleasi masuri le-ar fi luat", a spus Boc.

Premierul a spus ca opozitia critica acum masurile Guvernului pentru ca nu a fost in stare sa puna Romania pe drumul corect.

Emil Boc participa, sambata, la Alba Iulia, la Conferinta Judeteana de alegeri a PDL Alba, la care sunt prezenti peste 700 de delegati din judet.