Intrebat daca are informatii legate de o posibila remaniere guvernamentala la inceputul anului 2012, Oltean a raspuns: "Am vazut si eu afirmatiile facute de colegii mei. Eu cred ca s-au pripit. Sunt afirmatii facute imediat dupa sarbatorile de iarna. Eu cred ca problema remanierii guvernamentale este a prim-ministrului".

El le-a reamintit colegilor de partid si celor care mai pun aceasta problema in discutie ca Biroul Permanenent National (BPN) al PDL a mandatat premierul sa faca remaniere daca va aprecia ca este necesar.

Intrebat daca el personal considera ca ar fi nevoie de o remaniere, Oltean a spus: "Eu am spus si altadata ca da, dar cand, cum si ce trebuie sa se intample e la latitudinea premierului si nu a mea".

"Premierul are o imagine exacta legata de activitatea fiecarui ministru in parte. Stie exact care e problema absorbtiei fondurilor la nivelul fiecarui minister si, atunci cand va aprecia ca e nevoie de o remaniere, o va face", a spus Oltean.

Presedintele Traian Basescu declara, in noiembrie 2011, ca daca seful Guvernului va veni cu propuneri de remaniere, le va accepta in mod rapid, mentionand insa, intrebat daca se poate vorbi si despre schimbarea premierului, ca nu este cazul sa se intre intr-o criza politica.