Premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu si liderii coalitiei au aprobat programul de guvernare al noului Cabinet si lista ministrilor, fara ca deocamdata sa fie insa stabilita si persoana care va prelua Ministerul Economiei, dupa ce Vass a renuntat la acest portofoliu, informeaza Mediafax.

"A fost aprobat programul de guvernare si lista cu ministri, dar fara Vass. Pentru protocolul solicitat de UDMR, vor mai fi discutii", au declarat surse participante la sedinta coalitiei pentru Mediafax.

Lista ministrilor care vor forma noul Guvern urmeaza sa fie anuntata miercuri dimineata de catre premierul desemnat.

Gabriel Berca, Cristian Petrescu, Alexandru Nazare, Stelian Fuia, Catalin Baba, Razvan Mustea, Claudia Boghicevici si Bogdan Dragoi sunt propunerile PDL pentru ministri in Cabinetul Ungureanu, au declarat, marti, surse din partid.

Andreea Paul Vass a anuntat, marti seara, ca a refuzat nominalizarea pentru portofoliul Economiei, mentionand ca "argumentele sunt in primul rand personale" si ca le multumeste colegilor din PDL pentru increderea acordata.

Pentru portofoliile detinute de UNPR si UDMR nu au fost anuntate modificari. De asemenea, Catalin Predoiu ar urma sa conduca in continuare Ministerul Justitiei, iar Leonard Orban - Ministerul Afacerilor Europene.

UDMR ridica insa conditii pentru sustinerea noului Guvern, presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, precizand ca formatiunea sa doreste incheierea unui protocol al coalitiei pe 2012, care sa se refere inclusiv la Facultatea de Medicina de la Mures si Autostrada Transilvania.

Surse oficiale au declarat, luni seara, ca liderii coalitiei au convenit sa inceapa inca de marti dimineata consultarile pentru formarea viitorului guvern, astfel incat audierile in Parlament ale noilor ministri sa fie incheiate cel tarziu miercuri.

Dupa finalizarea audierilor va urma votul in Parlament pentru noul Cabinet, toate procedurile de investire a noului Cabinet fiind preconizate sa se incheie cel tarziu joi.