Acțiunile Amazon au crescut luni cu 2%, aducând valoarea de piață a companiei la 940 de miliarde de dolari, scrie CNN Money.

Astfel, gigantul de retail online fondat de Jeff Bezos ar mai avea nevoie de un avans de doar 7% pentru a ajunge a doua companie americană, după Apple, care depășește o capitalizare de un trilion de dolari.

Amazon a întrecut toate așteptările în acest an. Acțiunile companiei care oferă servicii de retail, cloud, media și gadgeturi au crescut cu 65%. Îngrijirea medicală ar putea fi următorul domeniu spre care gigantul online s-ar putea îndrepta, după achiziția farmaciei online PillPack.

Analiștii estimează că vânzările Amazon vor crește cu 32% în acest an, la o valoare de 265 de miliarde de dolari, iar veniturile s-ar putea tripla. Însă specialiștii spun că este puțin probabil ca Amazon să depășească Apple în acest an.

Pe de altă parte, James McQuivey, analist la Forrester Research, consideră că oamenii sunt mai atașați de Amazon decât de Apple și compania lui Bezos este mai de încredere, ceea ce ar putea să o aducă în fața Apple până la sfârșitul anului.

În urmă cu două săptămâni, Apple a devenit prima companie americană care a depășit valoarea de piață de un trilion de dolari.

Apple și Amazon nu sunt singurele branduri americane care se învârt în jurul valorii de un trillion de dolari. Alphabet, compania care deține Google, și Microsoft sunt și ele aproape, cu capitalizări de 875 miliarde de dolari, respectiv 840 miliarde de dolari.