Gigantul nou creat ar produce o treime din cantitatea de bere consumata pe glob si ar controla jumatate din profitul industriei

Anuntul  AB InBev a venit dupa saptamani de discutii cu board-ul SABMiller, care a respins si precedentele oferte ale belgienilor de la AB InBev, de 38 si, respectiv, 40 de lire sterline per titlu, potrivit Agerpres.

Din 16 septembrie, cand Annheuser-Busch InBev si-a exprimat intentia de a prelua SABMiller, actiunile companiei britanice au urcat la Bursa de la Londra de la 29,33 la peste 36 de lire sterline. 

Reprezentantii AB InBev spera ca oferta imbunatatita va fi atractiva pentru actionarii SABMiller. 

InBev, care detine brandurile Budweiser, Stella Artois si Corona, domina piata din America Latina in timp ce SABMiller are o prezenta importanta in Africa si Asia. 

SAB, producatorul brandurilor Miller Lite, Peroni si Grolsch, nu reuseste sa inregistreze crestere in Europa si America de Nord. Compania, cu sediul la Londra, a anuntat recent ca a compensat declinul din Europa si piata dificila din SUA, prin reducerea costurilor si orientarea spre consumatorii din tarile in curs de dezvoltare din America Latina si Africa. 

SABMiller plc. este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participatii in societati producatoare de bere sau acorduri de distributie pe sase continente.

Ursus Breweries este parte din grupul SABMiller plc si unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania, cu brandurile Ursus, Timisoreana, Ciucas, Peroni Nostro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd's si Stejar.