Integrarea Volksbank Romania in Banca Transilvania a inceput in aprilie si se va incheia in 31 decembrie a.c..

Pana in prezent, aproximativ 14.700 dintre clientii eligibili ai Volksbank Romania (peste 83%) cu imprumuturi in franci elvetieni au acceptat oferta de conversie, devenind clienti BT, si mai mult de 15.000 de clienti VBRO persoane fizice au beneficiat de solutia de diminuare a datoriei totale aferente creditelor curente.

Valoarea totala a diminuarii datoriilor acestora este de aproape 290 de milioane lei. 

"Odata cu primirea aprobarii actionarilor pentru fuziunea Volksbank Romania cu Banca Transilvania, proiectul trece in etapa finala, care va dura pana la finalul anului. Actiunile din cadrul acesteia au ca principal obiectiv oferirea unei experiente pozitive clientilor VBRO, odata cu transferarea la BT: simulari pentru migrarea datelor, comunicarea consistenta cu acestia incepand cu 19 octombrie a.c., lansarea Ofertei de Bun Venit la Banca Transilvania, pregatirea echipei si a retelei comune de unitati", potrivit BT. 

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei banci din Romania, in functie de active. Activitatea sa este organizata pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail.

BT are peste 6.000 de angajati, 550 de sedii si 1,92 de milioane de clienti activi.