Titlurile Adidas au avansat cu pana la 6,2% in urma informatiei, la 84,44 euro pe unitate, cel mai ridicat nivel atins de la intrarea la tranzactionare, in 1995.

"Este un inceput de an foarte puternic, iar estimarile grupului pentru 2013 ar putea fi imbunatatite", a declarat Sebastian Frericks, analist la compania Bankhaus Metzler in Frankfurt.

Marja bruta a crescut la 50,1%, de la 47,7% in aceeasi perioada a anului trecut, datorita preturilor mai mari si a ponderii mai mari a vanzarilor prin magazine proprii ale Adidas. Analistii anticipau o marja bruta de 48,6%.

Veniturile au scazut insa cu 1,9%, la 3,75 miliarde de euro, fiind sub estimarile analistilor, de 3,76 miliarde de euro. in Europa de Vest, veniturile s-au contractat cu 6%, trase in jos de Spania, Italia si Marea Britanie.

Vanzarile au urcat cu 6% in China si cu 12% in America Latina.

Compania a introdus in februarie pantofii de alergare Energy Boost si anticipeaza ca Reebok va reveni la crestere in acest an, odata cu extinderea activitatilor brandului pe piata fitness. Vanzarile Reebok au scazut cu 16% in primul trimestru.