Este cea mai mare preluare din domeniul IT a unei firme cu sediul in Marea Britanie, de cand HP a cumparat Autonomy, cu 11 miliarde dolari, in urma cu patru ani.  

Activision Blizzard este dezvoltatorul jocurilor "Call of Duty" si "World of Warcraft".

Board-urile celor doua companii au aprobat tranzactia, in urma careia Activision va plati 18 dolari pe actiune in numerar, o prima de 16% fata de pretul actiunilor King Digital de la inchiderea sedintei bursiere de luni, de 15,54 dolari.  

King va continua sa fie condusa de directorul general Riccardo Zacconi si va functiona ca o divizie independenta a Activision, tranzactia urmand sa fie fie finalizata in primavara anului viitor.  

Entitatea combinata va avea peste 500 de milioane de utilizatori activi lunari in aproape 200 de tari, iar tranzactia ar urma sa majoreze anul viitor castigurile ajustate ale Activision cu aproximativ 30%.  

King a fost infiintata in Suedia in 2003 si a creat peste 200 de jocuri de la sediile sale din Londra, Dublin si New York.

King Digital Entertainment ofera peste 180 de jocuri in 14 limbi pe telefoanele mobile, pe Facebook si pe site-ul sau de internet.  

Cel mai popular joc al companiei este Candy Crush, care a fost descarcat de peste 500 de milioane de ori de la lansarea sa, in 2012.