Atentatele teroriste de la Paris, din 13 noiembrie, au provocat Air France- KLM pierderi de circa 70 milioane euro in decembrie.  

La Bursa de la Paris, actiunile companiei au urcat joi cu 7,3%, la 7,99 euro, cel mai mare avans din ultimele cinci luni, dupa ce Air France-KLM a anuntat ca profitul operational a ajuns la 816 milioane euro in 2015, fata de o pierdere de 129 milioane euro in 2014. Analistii estimau un castig de 706 milioane de euro.  

Anul acesta, titlurile Air France-KLM au urcat la bursa cu 12%, iar compania se asteapta sa ramana profitabila si in 2016.

Operatorul aerian incearca sa ajunga la un acord cu angajatii pentru reducerea salariilor, iar directorul general Alexandre de Juniac a avertizat ca fara aceasta intelegere va fi imposibil pentru Air France-KLM sa concureze cu operatorii low-cost, cum ar fi EasyJet Plc in Europa sau cu firmele din Golf pentru zborurile pe distante lungi.  

"In ciuda mediului favorabil creat de pretul mai scazut al combustibilului, nu ne vom reduce obiectivul de a ne imbunatati competitivitatea, desi incertitudinile economice si geopolitice raman ridicate", a afirmat Alexandre de Juniac.  

Datoria Air France-KLM a scazut anul trecut cu 1,1 miliarde euro, la 4,3 miliarde euro, iar compania a anuntat ca va lua masuri pentru reducerea suplimentara a datoriei in acest an.  

Anul trecut, 89,821 milioane pasageri au calatorit cu aeronavele Air France-KLM, o crestere de 3% fata de 2014.