Potrivit companiei, prima clasa de 20 de elevi va incepe cursurile in septembrie 2016, ca urmare a unui parteneriat intre Airbus Helicopters, Ministerul Roman al Educatiei si Inspectoratul Scolar Brasov, cu sprijinul Ambasadei Frantei si al Campusului francez al meseriilor si calificarilor in domeniul aeronautic Provence-Alpes-Côte-d’Azur.

Noua calificare aeronautica care urmeaza sa fie pusa in aplicare va face parte din sistemul national de invatamant romanesc la nivel liceal.

Parteneriatul are ca obiectiv crearea unei noi calificari in domeniul aeronautic pentru a dezvolta abilitatile tehnice solicitate in industria aeronautica.

Colegiul Tehnic Transilvania, care a fost ales de parteneri ca institutie de invatamant, va beneficia de sustinerea Airbus Helicopters care va oferi asistenta in ceea ce priveste curriculum si echipamentele, precum si de sprijinul Primariei Brasov, care va asigura renovarea platformei tehnice, ceea ce ii va spori gradul de atractivitate printre elevi .

Colegiul Tehnic Transilvania va fi responsabil de furnizarea de cunostinte teoretice solide combinate cu abilitati practice esentiale si necesare, precum si cursuri de franceza. Campusul francez al meseriilor si calificarilor aeronautice Provence-Alpes-Côte-d’Azur va oferi expertiza pedagogica, iar Airbus Helicopters va oferi o structura de elicopter si componente aeronautice specifice.

Parteneriatul vine in contextul infiintarii noii companii Airbus Industries in Brasov, care se va deschide in acest an si va angaja progresiv, pana la 350 de operatori calificati, tehnicieni si specialisti in aeronautica. Fabrica va acoperi o suprafata de 10.000 m² care va gazdui productia de elicoptere H215, de la achizitii la servicii post-vanzari, inclusiv activitati de proiectare si va oferi pana la 350 de locuri de munca.

Airbus Helicopters Romania, subsidiara a Airbus Helicopters, a fost infiintata in 2002. Situata la Brasov, compania a dezvoltat activitati legate de pietele civile, parapublice si militare. Airbus Helicopters Romania promoveaza si vinde intreaga gama de elicoptere noi Airbus Helicopters in Romania si tarile limitrofe si ofera suport tehnic clientilor sai. De asemenea, Airbus Helicopters Romania este centrul industrial cheie in cadrul Airbus Helicopters pentru a efectua lucrari de revizie, reparatie si modernizare a elicopterelor Puma si Super Puma pe piata mondiala.

Compania mama, Airbus Helicopters, divizie a Airbus Group, ofera cele mai eficiente solutii pentru elicoptere civile si militare in intreaga lume. Flota sa in exploatare include aproape 12.000 de elicoptere operate de mai mult de 3.000 de clienti in 154 de tari. Airbus Helicopters are mai mult de 22.000 de angajati in intreaga lume si in 2015 a generat venituri de 6,8 miliarde de euro.