"Domnul Reza a fost numit sef al misiunii pentru Romania si va efectua o vizita in Bucuresti in perioada 12 - 15 ianuarie pentru a fi prezentat autoritatilor. El o va inlocui pe Andrea Schaechter, care si-a incheiat mandatul, dupa doi ani si jumatate, conform politicii uzuale a FMI de rotire a angajatilor", anunta FMI, potrivit Agerpres.

Reza Baqir este cetatean pakistanez si inainte de a se alatura Departamentului pentru Europa al FMI a detinut pozitia de sef al Diviziei Datorii in cadrul Departamentului Strategii, Politici si Analize, timp de patru ani. El a contribuit la conturarea politicilor fiscale si de indatorare in perioadele de criza care au afectat tari precum Cipru, Gana, Grecia, Jamaica, Portugalia, Ucraina si altele.  

Reza Baqir a reprezentat FMI la intalnirile Clubului de la Paris timp de cativa ani.

Lucreaza in cadrul institutiei de 15 ani, iar anterior a activat in cadrul Bancii Mondiale, in Institutul de Tehnologie din Massachusetts, dar si in Union Bank of Switzerland.  

Noul sef al misiunii FMI in Romania are un doctorat in economie obtinut la University of California at Berkeley si a absolvit Harvard University.