Bugetul a fost aprobat printr-un ordin comun al ministrului Energiei, Victor Grigorescu, al ministrului Finantelor Publice, Anca Dragu, si al ministrului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Claudia Costea, si publicat in Monitorul Oficial in 13 ianuarie 2016.  

Un salariat a avut, in medie, un castig lunar brut de 7.564 lei, determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala, si de 7.384 lei, pe baza cheltuielilor cu salariile.

Reprezentantii Ministerului Energiei au precizat, la solicitarea Agerpres, ca angajatii acestei companii sunt specialisti de inalta calificare si, in afara acestui salariu, nu primesc alte bonusuri. De asemenea, ei nu au locurile de munca garantate.  

"Angajatii societatii Hidro Tarnita S.A. nu au, potrivit contractului de munca, alte bonificatii. Avand in vedere ca gestioneaza activitati necesare derularii unui proiect a carui valoare este estimata la 1 miliard euro, societatea de proiect este nevoita sa functioneze cu specialisti de inalta calificare. Totodata, mentionam ca, pana la semnarea contractelor de atribuire, angajatii societatii nu au locurile de munca garantate", se arata in raspunsul ministerului.  

Oficialii institutiei au adaugat ca in 2016 salariile vor fi mai mici, ajungand la 6.500 de lei, la acelasi numar de angajati.  

Compania de proiect Hidro Tarnita a fost infiintata in 2013 pentru realizarea hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarnita-Lapustesti, care presupune o investitie greenfield estimata la aproximativ un miliard de euro, fara TVA.  

Centrala va fi localizata in nord-vestul Romaniei, la aproximativ 30 kilometri de orasul Cluj-Napoca, pe valea raului Somesul Cald.

Constructia este preconizata a se realiza in 5-7 ani, urmand a fi create peste 4.000 de locuri de munca.