"ArcelorMittal asteapta sa analizeze planul european pentru sectorul otelului, care va fi lansat in iunie, si confirma ca nu va face noi restructurari fata de cele anuntate deja", se arata intr-un comunicat al producatorului siderurgic.

Potrivit grupului, Europa are nevoie de un plan ambitios in favoarea industriei otelului, cu masuri si actiuni concrete, care sa plaseze sectorul de profil in cea mai buna pozitie pentru a se adapta la noua realitate a regiunii, cu o cerere cu 30% sub nivelul din 2007.

"In cazul in care situatia se va inrautati, vom lua legatura cu Comisia Europeana", a avertizat ArcelorMittal, care cere guvernelor si sindicatelor sa contribuie intr-o maniera constructiva la elaborarea planului destinat siderurgiei.

Comisarul pentru Industrie Antonio Tajani s-a intalnit marti cu directorul general al ArcelorMittal, Lakshmi Mittal.

"ArcelorMittal si-a luat trei angajamente. Fabricile din Florange (estul Frantei) si Liege (Belgia) nu vor fi inchise, va avea loc o reducere a capacitatii, insotita de un plan de investitii de 180 de milioane de euro pentru unitatea franceza si de circa 140 de milioane de euro pentru cea belgiana, iar uzinele vor fi specializate in produse de inalta tehnologie pentru industria auto sau a ambalajelor", a aratat Tajani.

Angajatii de la Florange si Liege afectati de reducerea capacitatii vor avea posibilitatea, voluntar, sa fie redistribuiti la alte fabrici ale ArcelorMittal, a explicat oficialul european.

Tajani ceruse saptamana trecuta ArcelorMittal sa amane decizia de a inchide fabrici in Europa, pentru a astepta planul CE, dar grupul a respins initial solicitarea.