Anterior, CNBC a informat ca ultima oferta de 3,5 miliarde de dolari facuta de Verizon a fost devansata de mai multe oferte care au depasit pragul de cinci miliarde de dolari.

Printre partile care au facut oferte se afla atat Verizon si AT&T, cat si un grup condus de fondatorul Quicken Loans, Dan Gilbert, care beneficiaza de sprijinul lui Warren Buffett, dar si fondul TPG Capital si un consortiu compus din Bain Capital Private Equity si Vista Equity Partners Management.

Potrivit surselor, in zilele urmatoare Yahoo! va elabora o noua lista scurta a ofertantilor de la care va solicita oferte angajante.

Verizon, cel mai mare operator de telefonie mobila din SUA, este interesat sa combine operatiunile Yahoo! cu cele ale AOL, pe care le-a achizitionat anul trecut pentru 4,4 miliarde de dolari. La randul sau, AT&T incearca sa ajunga din urma Verizon si sa isi extinda oferta de continut video mobil.

Vanzarea activelor Yahoo! din domeniul Internetului ar mai lasa companiei doar o participatie de 35,5% la Yahoo Japan si un pachet de 15% din actiunile companie chineze de comert electronic Alibaba Group Holding Ltd.