Cu o zi inainte de startul reducerilor specifice, Netopia mobilPay estimase un buget mediu de 460 lei pentru Black Friday, respectiv dublarea tranzactiilor online fata de restul anului.

Platile procesate online s-au triplat insa valoric fata de Black Friday-ul anterior, volumul lor fiind de 2,5 ori mai mare.  

Suma medie cheltuita online cu cardul a crescut cu 50%, fata de editia din 2014, iar cea mai mare plata online s-a ridicat anul acesta la peste 40.000 lei (9.000 euro).  

"Minutul de aur" al cumparaturilor online s-a inregistrat intre 09.00 - 09.01, cand s-au procesat peste 350 de tranzactii, iar "intervalul de aur" a avut loc intre 09.00 si 09.06, cand s-au procesat circa 1.700 de plati online cu cardul.  

"Am avut parte de un Black Friday exploziv, care ne-a depasit orice asteptare sau predictie. Romanii au platit cu cardul fara rezerve, au incercat sa plateasca fara sa verifice daca au fonduri suficiente. Ganditi-va ca am avut tranzactii respinse in valoare de peste 1,5 milioane euro, pe motiv de ffonduri insuficiente. Deci, intentiile de cumparare erau mult mai mari", a declarat Antonio Eram, CEO si Fondator Netopia mobilPay, transmite Agerpres.

Inclusiv platile cu Bitcoin au atins de Black Friday un numar record.  

In noaptea de joi spre vineri s-au inregistrat de aproximativ trei ori mai multe plati cu moneda digitala fata de o zi obisnuita, iar suma medie achitata cu Bitcoin de Black Friday s-a ridicat la 470 de lei.