"In urma anuntului facut in data de 11 aprilie privind scoaterea la vanzare a companiei Blue Air, va informam faptul ca, pana la data limita de 20 aprilie au fost depuse un numar de 9 oferte/scrisori de intentie, cele mai multe provenind din afara tarii. Este vorba despre companii din Belgia, Italia, Romania, Elvetia, Grecia, dar si din Emiratele Arabe Unite sau alte tari din Asia", scrie intr-un comunicat al companiei romanesti low-cost.

Blue Air precizeaza ca modalitatea de evaluare si de selectie a ofertelor depuse, precum si procedura de derulare a negocierilor va fi stabilita impreuna cu creditorii societatii, inclusiv ANAF. "Impreuna cu creditorii societatii intentionam sa fixam data de 20 mai drept deadline pentru primirea ofertelor finale. In acest sens, criteriile de selectie vor fi aprobate de creditorii companiei si actionarii acesteia, alaturi de Comisia de negociere, care urmeaza a fi desemnata."

Compania reaminteste pasagerilor ca decizia de vanzare a companiei nu influenteaza in niciun fel zborurile efectuate sau programate, orarul de zbor ramane neschimbat, iar zborurile se efectueaza normal, conform acestuia.

De asemenea, biletele de avion achizitionate pana in prezent sau care vor fi cumparate in viitor sunt si vor ramane valabile. "Identificarea unui investitor are drept scop consolidarea pozitiei Blue Air pe piata de transport aerian, atat din Romania, cat si din statele europene unde sunt operate zboruri", se arata in comunicat.

In prezent, Blue Air opereaza zboruri cu 8 aeronave, catre 30 de destinatii europene cu plecare din Bucuresti, Bacau si Sibiu. Operatorul aerian numara aproximativ 400 de salariati.

Blue Air si constructorul Romstrade, aflat in insolventa, sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad si aflat, in prezent, in detentie.