”Autoritatea de concurenta analizeaza aceasta operatiune din punct de vedere al compatibilitatii cu un mediu concurential normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurentiale, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice”, arata autoritatea, intr-un comunicat.

Conform Legii concurentei, trebuie notificate Consiliului Concurentei pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite atunci cand cifra de afaceri cumulata a companiilor implicate in operatiune depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si cand cel putin doua dintre companii au realizat pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane euro.

Principalele activitati desfasurate de PayPoint Services SRL in Romania sunt incasarea de plati si transferul de bani, precum si distributia de produse si servicii pre-platite pentru telefonie mobila, Internet si radio-TV.

Aceste activitati sunt efectuate prin intermediul retelelor de terminale electronice amplasate in magazine de proximitate si alte locatii similare.

PayPoint Services SRL este parte a grupului britanic PayPoint, infiintat in 1996, fiind detinuta 100% de catre PayPoint PLC.

PayPoint pic a preluat in 2007 distribuitorul local de produse si servicii pre-platite pentru telefonie mobila Pay Store SRL, redenumit ulterior PayPoint Services SRL. In 2008, societatea a lansat serviciul de incasare sume in numerar. PayPoint PLC este listata la Bursa din Londra.

Payzone SA ofera pe teritoriul Romaniei servicii similare celor oferite de PayPoint Services SRL. Payzone SA a fost infiintata in 2004 si are ca actionar majoritar societatea Payzone Group, detinuta la randul ei de un fond de investitii care opereaza din Marea Britanie.