"Vrem sa cream o banca mai bine controlata si mai eficienta din punct de vedere al costurilor. Noua structura si noua echipa de conducere sunt de importanta strategica pentru realizarea acestor obiective", a afirmat directorul general al bancii germane, John Cryan.  

Presedintele board-ului de supervizare, Paul Achleitner, a declarat ca deciziile adoptate de conducere au fost dificile.

"Rareori Deutsche Bank s-a confruntat cu o reorganizare atat de masiva in istoria sa. Au fost necesare decizii dure, vreau sa subliniez ca toate partile implicate incearca sa obtina cele mai bune rezultate Deutsche Bank, lasand deoparte interesele personale", a subliniat Achleitner.  

Ce presupune reorganizarea istorica a Deutsche Bank

- Banca va raspunde mai mult decat pana acum in fata clientilor si a board-ului.

- Britanicul John Cryan, care a lucrat la JPMorgan, a venit la conducerea Deutsche Bank in iulie, inlocuindu-i pe cei doi directori generali, Anshu Jain si Juergen Fitschen.  

- Majoritatea schimbarilor vor avea loc la divizia de investitii bancare, care va fi impartita in doua.

Activitatile de tranzactionare si vanzari vor forma divizia Global Markets, condusa de Garth Richie, actualul sef al diviziei equity.

Operatiunile de corporate si tranzactii bancare vor fi incluse in divizia Corporate & Investment Banking, fiind supervizate de actualul co-director al diviziei de investitii Jeff Urwin.  

- Printre persoanele importante care vor parasi banca se afla:

Stephan Leithner, seful resurselor umane;

Colin Fan, co-director al diviziei de investitii;

Stefan Krause, seful diviziei de tranzactii bancare globale

Michele Faissola, seful diviziei de gestionare a activelor.  

Banca a avertizat ca in T3 2015 va inregistra pierderi inainte de taxe de 6 miliarde euro si ar putea reduce dividendele.  

- Deutsche Bank a anuntat recent ca-si va reduce costurile anuale cu 3,5 miliarde de euro si se va retrage din mai multe tari in care opereaza in prezent, in ideea de a-si creste profitabilitatea.  

- In cadrul unui program de restructurare programat pana in 2020, a carui implementare va costa 3,7 miliarde de euro, grupul intentioneaza sa reduca activele bancii sale de investitii cu 200 miliarde de euro si sa inchida 200 dintre cele aproximativ 730 de sucursale.  

- Deutsche Bank intentioneaza sa renunte la un sfert din numarul total de angajati - 23.000 de persoane - in special in activitatile tehnologice si prin divizarea subsidiarei sale PostBank, au declarat recent surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.  

Pe plan global grupul bancar va ramane cu aproximativ 75.000 de angajati.

- John Cryan a promis reduceriea costurilor.  

Deutsche Bank opereaza in prezent in circa 70 de tari din intreaga lume si in T1 a realizat un profit net de 544 milioane de euro, jumatate fata de profitul de 1,1 miliarde de euro in perioada similara a anului trecut, dupa ce recent a platit o amenda record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobanzilor Euribor si Libor in perioada 2005 - 2009.