"Este a zecea investitie activa a fondului Catalyst Romania si ne bucuram sa investim intr-o alta companie romaneasca de tehnologie, de data aceasta un business din segmentul solutiilor online de recrutare, o companie care a fost infiintata si se dezvolta la Tg. Mures si care completeaza frumos portofoliul de investitii al fondului nostru", a afirmat Marius Ghenea, intr-un comunicat remis presei.

Compania reprezinta ce-a zecea investitie realizata din fonduri europene puse la dispozitie prin initiativa JEREMIE si marcheaza finalizarea perioadei initiale de investitii a fondului Catalyst Romania.

"Aceasta runda de investitie, care vine dupa alte doua realizate de business angels, ne permite sa acceleram dezvoltarea afacerii pe pietele din Romania si Ungaria, precum si sa deschidem operatiunile in noi piete din ECE. Ne dorim ca orice companie, indiferent de dimensiune, sa aiba acces la o solutie de recrutare completa si eficienta, motiv pentru care o mare parte din investitie va fi directionata catre dezvoltarea produselor SmartDreamers si InRecruit", a declarat Adrian Daniel Cernat, CEO SmartDreamers.

Fondata in 2014 de Adrian Cernat, Mihai Ceusan si Marius Huza, SmartDreamers este utilizata in prezent in Romania si Ungaria de peste 2.000 de companii si peste 100.000 de candidati. Spre deosebire de platformele clasice, SmartDreamers conecteaza companiile si candidatii prin strategii de marketing targetate, cu predilectie pe canalele de social media. Pe langa abordarea activa, aceasta strategie ajuta companiile in dezvoltarea brandului de angajator. In 2015, SmartDreamers a lansat aplicatia de recrutare InRecruit, care ajuta companiile sa gestioneze cu usurinta intreg procesul de recrutare, de la postarea job-urilor pe multiple platforme cu un singur click - proces redus prin InRecruit de la cateva ore la cateva minute -, la gestionarea paginii de cariere si a tuturor CV-urilor, indiferent de surse.

3TS Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" 2007-2013, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Fondul este cel mai activ investitor din Romania dupa numarul de companii din sectorul IT si tehnologie in general. Companiile care au primit investitii sunt fie lideri nationali in domeniul lor de activitate, fie challengeri regionali sau globali. Catalyst Romania a investit circa 10 milioane euro incepand cu anul 2013, contribuind prin capital, know-how, asistenta si acces la experti la cresteri anuale ale companiilor din portofoliu in medie de peste 60%, precum si la crearea a peste 300 de locuri de munca.

SmartDreamers se adauga portofoliului Catalyst Romania din care fac parte Marketizator, Smart Bill, Vector Watch, www.avocatnet.ro, Simartis Telecom, www.elefant.ro, GHG, www.vola.ro si 123ContactForm. Fondul sustine IMM-urile autohtone care activeaza in special in domeniile TMT cu investitii cuprinse intre 200.000 euro si 2.000.000 euro. Alaturi de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investitii in fond si BT Asset Management (BTAM), companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum si alti investitori privati. Fondul este administrat de 3TS Capital Partners (www.3tscapital.com), una dintre cele mai importante companii de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est.