"Dacă scriem în Google viza de investitor vom găsi poate multe informaţii despre o viză care necesită să investim un milion de dolari, să creăm 10 locuri de muncă. E viza EB5. Multă lume nu cunoaşte că mai e o viză de investitor, E2, care nu necesită o sumă specifică de a investi", a afirmat Ruslan Bocancea, citat de Agerpres.

Bocancea a declarat că anul trecut românii au obţinut 95 de vize de tip E2, în creştere faţă de 2016, când au fost 51 de vize de tip E2 aprobate. În Bulgaria au fost aprobate anul trecut 83 de vize de tip E2, iar în 2016 au fost 235 de vize E2 aprobate.

Ruslan Bocancea a precizat că viza este atât pentru investitor cât şi pentru membrii familiei. Timpul de obţinere a unei vize este de aproximativ 2 luni.

Ataşatul comercial al Ambasadei SUA, Joshua Burke, a subliniat interesul în creştere al companiilor româneşti de a participa la Summit-ul Select USA dedicat atragerii de investiţii în SUA.

"În 2016, dimensiunea delegaţiei României a fost de patru companii. Anul trecut, am avut 25 de membri ai delegaţiei, iar anul acesta peste 40 de membri ai delegaţiei. Este cea mai rapidă creştere a dimensiunii unei delegaţii", a spus Joshua Burke.

Potrivit acestuia, România s-a situat pe locul cinci din punct de vedere al dimensiunii delegaţiei.