Grupul, care include gigantul China National Chemical Corp (ChemChina), Guoxin International Investment Corp si fondul de private equity AGIC Capital, a acceptat sa cumpere compania germana de la o firma din Canada, Onex Corp.  

Precedentul record de investitii dateaza din 2012, cand firma de constructii Sany Heavy Industry a achizitionat producatorul de pompe de beton concrete Putzmeister Holding GmbH, cu 698 de milioane de dolari, noteaza Reuters, citata de Agerpres.  

Tranzactia este cel mai recent exemplu al strategiei firmelor chineze, care cauta sa-si imbunatateasca tehnologia si expertiza prin achizitii externe.  

Pentru ChemChina, tranzactia vine dupa achizitionarea, in 2015, a producatorului italian de anvelope Pirelli SpA - 7,1 miliarde de euro - si negocierile pentru cumpararea grupului elvetian Syngenta AG, cu suma de aproximativ 44 miliarde de dolari.  

Tranzactia KraussMaffei se va incheia probabil in primul semestru din 2016.

Compania canadiana a achizitionat in 2012 KraussMaffei de la grupul american Madison Capital, cu 568 milioane de euro.  

KraussMaffei, care a generat in 2014 venituri de aproximativ 1,1 miliarde de euro, furnizeaza echipamente care proceseaza si produc cauciuc si mase plastice.

Compania, infiintata in urma cu 178 de ani, are pe plan global 4.500 de angajati, din care 2.800 sunt in Germania.  

Brandul este folosit si de Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG, producatorul vehiculelor blindate de lupta cu propulsie pe senile sau pe roti, infiintat in 1999, cand KraussMaffei si-a vandut divizia de aparare grupului Wegmann.