Pichai a preluat conducerea companiei in august si a primit pe 3 februarie 273.328 actiuni Google din clasa C. In aceeasi zi, el a vandut 375 actiuni comune din clasa A, la pretul de 786,28 dolari per titlu, si 3.625 actiuni din clasa C, la pretul de 768,84 dolari per titlu.   

Google este in continuare responsabil pentru cea mai mare parte din veniturile Alphabet.

La 1 februarie, Alphabet a detronat Apple de pe pozitia de cea mai valoroasa companie americana, un loc pe care producatorul telefoanelor iPhone l-a detinut in ultimii patru ani.  

In timpul tranzactiilor electronice care au urmat dupa inchiderea oficiala a Wall Street, titlurile Alphabet au crescut cu 6%, gratie publicarii unor rezultate trimestriale peste asteptari, astfel ca valoarea combinata a actiunilor Alphabet a ajuns la 554 miliarde dolari, comparativ cu 534 miliarde dolari in cazul Apple.  

Actiunile Alphabet au inregistrat o crestere puternica in ultimul an, gratie cresterii vanzarilor de publicitate pe dispozitivele mobile, in timp ce actiunile Apple au scazut, ca urmare a reducerii livrarilor de telefoane iPhone, in special in China, dar si a lipsei altui produs vedeta.  

Prin devansarea Apple, Alphabet devine a 12-a recunoscuta drept cea mai valoroasa companie americana dupa anul 1928.

Printre precedentele detinatoare ale acestui titlu se numara General Electric, General Motors, IBM si Exxon Mobil, detronata de Apple in 2012.