Chimcomplex face parte din grupul de firme SCR, controlat de omul de afaceri Stefan Vuza.

"In cadrul acestui proces au fost angrenate echipe de specialisti din cadrul parteneriatului creat de Chimcomplex cu Tricon Energy SUA - cel mai mare trader international in domeniu, cu o cifra de afaceri de 6 miliarde dolari, E.ON Germania - divizia productie energie electrica, Raiffeisen Bank si fonduri de investitii. In urma finalizarii auditului, conducerea Chimcomplex a anuntat ca se pregateste sa depuna o oferta pentru preluarea activelor functionale ale Oltchim", se arata in comunicat.

In acest sens, presedintele Consiliului de Administratie al SC Chimcomplex SA Borzesti, Virgiliu Bancila, a convocat luni Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA), in vederea aprobarii si participarii societatii la procesul de achizitionare a activelor Oltchim.

Potrivit comunicatului, Chimcomplex, impreuna cu Oltchim, vor infiinta Compania Nationala de Chimie, companie ce va repozitiona Romania pe harta industriei chimice din Europa, avand in vedere forta comerciala pe care o vor avea impreuna cele doua combinate.

La finele lunii ianuarie, reprezentantii Oltchim au declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca au primit trei scrisori de intentie pentru privatizare din partea unei companii din China si a doua din Romania.

Pe langa compania chineza Junlun Petroleum, in anii trecuti si-au mai manifestat dorinta de a participa la privatizarea Oltchim fondul de investitii SIF Transilvania, compania Chimcomplex, detinuta de omul de afaceri Stefan Vuza, dar si compania petroliera de stat din Azerbaidjan, SOCAR.