"Actionarii (Bancii Carpatica - n.r.) au cazut de acord sa o vanda. Depinde ce se intampla cu Piraeus Bank. Marti sau miercuri deal-ul va fi incheiat. Dar finalul zilei de astazi (vineri -n.r.) este crucial pentru bancile grecesti. Doua (dintre cele pentru prezente pe piata romaneasca - n.r.) au asigurat finantarea din surse private. Mai sunt doua, si una dintre ele este si Piraeus", a spus Nicolae Cinteza, potrivit Agerpres. 

Potrivit acestuia, actionarul Piraeus Bank ar fi trebuit sa mai aduca un aport de 140 de milioane de euro la capitalul bancii, ceea ce este putin fata de necesarul initial, de peste 1,3 miliarde euro.

Pe de alta parte, directorul BNR a subliniat faptul ca investitorul de la Piraeus Bank Romania a ridicat obiectii si cu privire la discutiile din Romania, legate de Legea conversiei creditelor in franci elvetieni si darea in plata.  

Banca Carpatica si Piraeus Bank negociaza cu acelasi investitor preluarea, respectiv cu fondul american de investitii J.C. Flowers.  

In acelasi timp, Nicolae Cinteza sustine ca mai sunt 3 - 4 banci in Romania pe care actionarii ar vrea sa le vanda, si alte doua care vor sa cumpere, insa tranzactiile viitoare vor trebui insotite de un studiu de impact prezentat de cumparator Bancii Nationale.  

"Exista inca cereri! Banci prezente pe piata romaneasca doresc sa cumpere banci de pe piata romaneasca. Insa, pana nu ni se prezinta un studiu de impact asupra bancii care cumpara nu ne putem pronunta. Pentru 3-4 banci actionarii si-au aratat disponibilitatea de a vinde daca vor avea oferte bune", a mai spus directorul BNR.