Profitul Cisco a urcat cu 18% in perioada mai-iulie, al patrulea trimestru fiscal, la 2,27 miliarde de dolari, in timp ce veniturile au avansat cu 6%, la 12,4 miliarde de dolari. 

Cisco are 75.000 de angajati.  Directorul general, John Chambers, a declarat ca disponibilizarile sunt determinate de ritmul dezamagitor al revenirii economice, resimtit diferit de diversele operatiuni ale companiei. 

In timp ce comenzile de pe continentele americane au crescut cu 5% in trimestrul incheiat la 27 iulie, contractele castigate in Asia au scazut cu 3%, cu un declin de 6% in China, a precizat Chambers. 

Actiunile Cisco au scazut cu 9,5% in prelungirea sedintei oficiale de tranzactionare pe bursa de la New York. 

Industria echipamentelor de retea resimte de multe ori trendurile din economie, mai devreme decat alte sectoare din IT&C.

Astfel, rezultatele si comentariile Cisco despre situatia economica sunt considerate un indicator timpuriu al directiei industriei IT. 

Cisco a mai derulat o campanie de disponibilizari in urma crizei financiare si economice. In 2011, compania a inceput un plan de concedieri vizant 6.500 de angajati, sau 9% din forta de munca la acel moment.