Sefii Sony au mai renuntat si in trecut la bonusuri, dar ultimul "act de pocainta" este cel mai amplu de pana acum, noteaza publicatia britanica.

Consiliul director a aprobat o propunere a directorului general, Kazuo Hirai, ca directorii sa renunte la bonusuri reprezentand 30-50% din pachetele salariale pentru anul fiscal incheiat in martie, a declarat un purtator de cuvant al Sony pentru Bloomberg. Reprezentantul grupului a refuzat sa precizeze valoarea bonusurilor la care renunta directorii.

Hirai, seful Sony din aprilie 2012, s-a angajat sa revigoreze operatiunile de electronice prin desfiintarea a 10.000 de locuri de munca si reducerea importantei diviziei de televizoare.

Grupul Sony a publicat saptamana trecuta date financiare preliminare pentru anul trecut. Profitul net s-a situat, probabil, la 40 de miliarde de yeni (410 milioane de dolari) in anul fiscal trecut, fata de o pierdere de 456,7 miliarde de yeni in anul anterior. Sony a obtinut un castig de circa 2 miliarde de dolari din vanzarea de proprietati si participatii la alte companii.