“Exista multe povesti de succes in Romania, exista investitori interesati. In toate discutiile pe care le-am avut la conferintele internationale au fost investitori interesati de Romania. Avem de povesti de succes cu Daimler, investitori in Romania. (...) Ei au o investitie in Romania care a beneficiat si de schema de ajutor de stat de la Ministerul Finantelor Publice si au creat locuri de munca. Exista aceasta posibilitate ca actualii investitori, inclusiv Daimler, sa isi extinda investitiile in Romania. In acest moment discutam”, a spus Dragu.

Costin Borc, ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, anunta, miercuri, ca partea de investitii din Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat va reveni la Ministerul Economiei sub denumirea de Investromania si va fi condusa de secretarul de stat Manuel Costescu.

"Preluam astazi in cadrul Ministerului Economiei Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri partea de investitii straine din Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat, iar partea de parteneriat public privat merge la Ministerul Finantelor Publice. Astazi se incheie epopeea acestui departament care a avut la un moment dat si mari proiecte de infrastructura. Proiectele de infrastructura sunt de ceva vreme la Ministerul Transporturilor", a spus Costin Borc.

Potrivit acestuia, in 30 de zile va fi pregatita o hotarare de guvern care va prezenta o noua organigrama a ministerului si departamentului. Ministrul Economiei a afirmat ca vor fi 40 de consilieri economici in ambasade, un numar similar urmand sa lucreze si in Departamentul de Investitii Straine si Comert Exterior.