Dante International detine retailerul generalist eMAG, activ in domeniul comertului online cu o gama foarte larga de bunuri de consum, sector unde activeaza si PC Garage.

"In urma analizei, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune conduce la consolidarea pozitiei pe piata a Dante International si, implicit, la scaderea presiunii concurentiale pentru anumite categorii de produse", se arata in comunicat.

Ca urmare, proprietarul eMAG si-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online active pe piata comercializarii cu amanuntul de produse nealimentare, respectiv: www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro si www.electrofun.ro.

De asemenea, Dante s-a angajat sa nu se implice in activitatile cesionate pentru o perioada de cel putin 10 ani.

"Cesiunea va fi realizata sub forma unui transfer, fara intreruperea activitatii curente, pentru fiecare magazin in parte sau impreuna. Totodata, Dante va depune toate eforturile pentru a mentine viabilitatea economica si competitivitatea magazinelor ce vor fi cesionate si va asigura furnizarea de produse in conditii nediscriminatorii viitorilor cumparatori", potrivit comunicatului mentionat.

Dante va avea obligatia de a pune la dispozitia Consiliului Concurentei informatii referitoare la potentialii cumparatori si de a obtine acordul prealabil al autoritatii de concurenta referitor la cumparatorul desemnat.

PC Garage a anuntat, la inceputul anului, ca devine parte a grupul eMAG in urma acordului de preluare incheiat in luna aprilie.

PC Garage anunta atunci ca magazinul isi va dezvolta in continuare brandul independent si echipa si va intra pe piete noi cu ajutor strategic din partea eMAG. Retailerul va fi condus in continuare de Traian Cristea, in calitate de director general. Brandul, echipa, comunitatea si platforma PC Garage vor fi pastrate si dezvoltate.

Fondat in 2005, PC Garage este unul dintre cele mai mari magazine online din Romania, cu peste 40.000 produse active si reprezinta un reper pentru toti pasionatii de produse gaming si IT. In comunitatea My Garage sunt peste 100.000 de membri pasionati de hardware si overclocking.

De cealalta parte, eMAG a fost fondat in 2001 de antreprenori romani si este un pionier al pietei de comert online din Romania, devenind lider regional, cu prezenta in Bulgaria, Ungaria si Polonia. Cu o gama de produse in continua crestere atat prin oferta proprie, cat si prin partenerii din Marketplace, clientii beneficiaza de servicii cu valoare adaugata precum 30 de zile drept de retur, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, Service Pick Up and Return, finantare in rate prin eCredit, aplicatia de mobil si „Plata cu un click”, serviciul de comanda instant prin swipe.