E-Distributie Muntenia este unul din cei opt distribuitori regionali de energie electrica, fiind furnizor de electricitate in Bucuresti si judetele Ilfov si Giurgiu.

Inspectiile au fost efectuate in cadrul investigatiei privind un posibil abuz de pozitie dominanta al operatorului de distributie a energiei electrice, E-Distributie Muntenia, in zona pentru care detine licenta emisa de ANRE, cu efecte si pe piata serviciilor conexe, respectiv elaborarea studiilor de solutie, proiectarea si executia instalatiilor de racordare etc”, a anuntat Consiliul Concurentei, citat de News.ro.

Autoritatea de concurenta suspecteaza ca E-Distributie Muntenia ar discrimina unele companii prestatoare de servicii conexe, prin selectarea unor operatori pe alte criterii decat cele prevazute de legislatia in vigoare.

”In acest fel, ar putea fi afectati si consumatorii prin influentarea de catre EDM a solutiilor tehnice propuse utilizatorilor, a duratei si a costurilor de racordare la reteaua de energie electrica, precum si a optiunii utilizatorilor de a alege prestatorii de servicii conexe”, arata Consiliul Concurentei.

Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor necesare clarificarii posibilei practici anticoncurentiale analizate.

”Documentele ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei”, precizeaza reprezentantii Consiliului Concurentei.

Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii concurentei, a adaugat autoritatea.

De cealalta parte, E-Distributie Muntenia a precizat ca va coopera cu autoritatile si le va pune la dispozitie toate documentele solicitate.

Consiliul Concurentei a derulat o inspectie inopinata cu privire la procesul de racordare la retea in zona de responsabilitate a E-Distributie Muntenia. Societatea coopereaza pe deplin cu autoritatea competenta, punand la dispozitie toate documentele si informatiile solicitate. In aceasta etapa preliminara, nu putem face alte comentarii”, au declarat reprezentanti ai E-Distributie Muntenia.