Un exemplu este oferta pentru un Airbus, pe care Tarom putea sa-l inchirieze cubanezilor pentru cateva milioane de dolari.

Tarom primise o oferta din partea Cubana D'aviation pentru inchirierea unei aeronave Airbus 310 care sa zboare pe ruta Madrid-Havana si Havana-Buenos Aires.

Sindicalistii spun ca Tarom a pierdut contractul si odata cu el peste 5 milioane de dolari.

Vice-presedintele Tarom, Valentin Macec, sustine ca acuzatiile sunt simple speculatii.

"Nu cunosc niciun fel de contract sau oferta facuta din partea acestei firme. Nu a fost comunicata board-ului de catre directorul general al companiei. Daca ar fi fost am fi imbratisat-o cu mare drag, mai ales daca ar fi fost sustinuta si de calcule economice care sa arate ca este profitabila", a spus Valentin Macec, vice-presedinte CA TAROM.

Directorul general, Christian Heinzmann il contrazice.

"Am asteptat mult pentru aprobarea acestui zbor, deoarece autorizatia pentru efectuarea lucrarilor de mentenanta nu a fost aprobata de CA. In acest domeniu e nevoie de aprobari rapide pentru a semna contracte, iar Cubana D'Aviation si-a pierdut increderea ca va fi aprobat deoarece a durat prea mult", a precizat Heinzmann.

In ciuda nemultumirilor, sindicatele au anuntat ca nu vor intra in greva, pentru ca nu doresc sa afecteze pasagerii curselor Tarom. Dar sunt pregatiti sa se alature saptamana viitoare protestelor angajatilor de la CFR Marfa.