"Cristian Popa a fost numit vicepresedinte si membru al Comitetului de directie al Bancii Europene de Investitii de catre Consiliul guvernatorilor bancii, alcatuit din cei 28 de ministri de finante din Uniunea Europeana", anunta BEI.

Popa a fost numit de Consiliul guvernatorilor BEI in baza unei propuneri a Ministerului Finantelor din Romania.  

"Este o onoare si un privilegiu sa ma alatur Comitetului de directie al bancii si astept cu interes sa sprijin implicarea bancii in Romania, Europa si la nivel mondial. In ultimii 25 de ani, Banca Europeana de Investitii a jucat un rol crucial in sprijinirea unor oportunitati economice mai favorabile, a accesului la finantare, a inovarii si infrastructurii atat in Europa cat si in afara acesteia si astept cu nerabdare sa contribui la activitatea in echipa a bancii, pe baza acestui palmaresului sau notabil si a experientei demonstrate", a spus vCristian Popa.  

Inainte de numirea sa la BEI, Cristian Popa a fost viceguvernator al BNR. In plus, Popa a detinut pozitia de guvernator supleant pentru Romania al Bancii Mondiale si pe cea de membru al comitetelor de relatii internationale al BCE si al comitetului economic si financiar (EFC). De asemenea, a fost membru supleant pentru Romania in Consiliul general al BCE.  

Cristian Popa are un doctorat in stiinte economice, cu o specializare in economie internationala/politici monetare comparate, acordat de Facultatea de Relatii Economice Internationale a Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

In septembrie 1994, acesta a obtinut o bursa Fulbright la Harvard University GSAS Department of Economics. De asemenea, a fost profesor invitat la University of Michigan Ann Arbor si cercetator bursier ACE-PHARE la NIESR, Londra, ambele in 1997.