Philips Lighting, care, in calitate de societate independenta, va fi primul producator mondial de corpuri de iluminat a realizat in 2015 a avut un profit operational de 331 milioane de euro, la o cifra de afaceri de 7,47 miliarde de euro.

In prezent, Philips Lighting are o pozitie puternica pe piata LED, care asigura mai mult de jumatate din vanzarile sale, si in viitor se asteapta la o crestere a pietei corpurilor de iluminat cu LED programabile care vor face parte din asa-numitul "Internet al lucrurilor".

Philips a precizat ca va vinde un pachet de cel putin 25% din noua companie cu ocazia IPO-ului, care va fi derulata la bursa Euronext Amsterdam. Momentul exact in care va fi derulat IPO-ul va depinde de conditiile de pe piata. Philips va vinde si restul actiunilor in anii urmatori.

Directorul general de la Philips, Frans van Houten, a precizat ca este vorba de o decizie "istorica" pentru Philips, care a demarat operatiunile in 1891 sub forma unui producator de becuri de iluminat. Analistii au evaluat aceasta divizie la aproximativ cinci miliarde de euro.

Philips a analizat posibilitatea vanzarii acestei divizii unui cumparator chinez sau unei firme de private equity insa saptamana trecuta a informat ca a decis sa respinga aceste posibilitati.