Achizitia, care implica si retragerea de pe bursa, pune capat unui deceniu in care Dell a fost unul dintre cei mai mari producatori de PC-uri listati.

La fel ca alte companii rivale, Dell a fost luata prin surprindere de declinul rapid al pietei PC in ultimii ani, odata cu ascensiunea smartphone-urilor si tabletelor, noteaza New York Times.

Actiunile Dell, cel mai mare producator de PC-uri din lume pentru scurt timp in ultimul deceniu, s-au prabusit de la peste 50 de dolari in perioada de glorie din anii 2000 la 13,75 de dolari, pretul la care a fost cumparata compania.

"Incepand de azi, Dell incepe un nou capitol ca o companie privata", a spus directorul general al companiei, Michael Dell.

Michael Dell a infiintat compania in perioada studentiei in 1984 si a construit-o intr-un model de productie si management al lantului de furnizori. El incearca acum sa reorienteze producatorul de PC-uri catre servicii destinate companiilor. Fondatorul a delistat compania, intrucat considera ca o astfel de transformare s-ar putea desfasura mai usor fara atentia permanenta a investitorilor si analistilor pe bursa.