"Prin deschiderea acestui centru, Deutsche Bank isi consolideaza angajamentul pe termen lung fata de Romania. DB Global Technology va dezvolta solutii software avansate pentru numeroase activitati ale Deutsche Bank", a declarat joi reprezentantul bancii germane in Romania, Mihai Ionescu, citat de Mediafax.

DB Global Technology SRL a fost infiintata in septembrie 2013, iar primii angajati ai centrului si-au inceput activitatea in luna ianuarie a acestui an.

Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, valoarea costurilor salariale pe care Deutsche Bank le va suporta pana la sfarsitul anului 2016 pentru cei aproape 500 de angajati, care isi vor desfasura activitatea in centrul din Bucuresti, se va ridica 39,24 milioane de euro, din care 15,69 milioane de euro vor fi acoperiti prin schema de ajutor de stat.

Prezent la eveniment, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a afirmat ca Deutsche Bank va beneficia de un ajutor de stat pentru centrul tehnologic din Pipera, in baza unei scheme aprobate la finele anului trecut pentru dezvoltarea investitiilor in tehnologie si crearea de locuri de munca. Deutsche Bank va primi, astfel, in mod gradual, un ajutor de stat de 15,69 milioane euro pentru crearea a 500 de noi locuri de munca.

Potrivit lui Voinea, investitia Deutsche Bank va aduce la buget in urmatorii cinci ani circa 50 de milioane euro din taxe si impozite.

Directorul general al DB Global Technology, Marian Popa, a afirmat ca centrul are 65 de salariati si ca, pana la finele anului, numarul acestora va depasi 200.

"In acest centru vor fi dezvoltate aplicatii software care vor fi utilizate in operatiunile de trezorerie, managementul riscului de credit, procesare si financiare ale Deutsche Bank la nivel mondial. Alegerea Romaniei pentru acest centru, al patrulea al bancii germane, a avut la baza infrastructura IT&C foarte buna, calitatea spatiilor de birouri si capacitatea si inventivitatea specialistilor romani din domeniul IT&C, la care se adauga cunostintele foarte bune de limba engleza ale
acestora", a spus Popa.

El a adaugat ca procesul de recrutate este unul minutios, iar salariile medii pe care le vor primii salariatii centrului se vor situa in intervalul 1.500 - 2.000 euro/luna.

"14% din cei angajati sunt romani repatriati, ceea ce este foarte imbucurator. Avem romani care au renuntat la posturi similare la companii din Marea Britanie, Cehia sau tarile nordice. De asemenea, avem cereri de angajare trimise de un indian si doi anglezi", a spus seful DB Global Technology.

Popa, 59 de ani, a condus anterior Endava CEE, un proiect greenfield in cadrul caruia numarul salariatilor a crescut de la 40 la 800 de angajati, distribuiti in patru sedii din Europa Centrala si de Est.

Deutsche Bank este prezenta pe piata din Romania din anul 1998 si furnizeaza produse si solutii personalizate pentru clientii bancii corporative si ai bancii de investitii, servicii de tranzactii bancare pentru clienti corporativi si institutionali, precum si servicii de private banking pen-tru clientii persoane fizice.